Det är ju DET HÄR hästägande går ut på!

Karin   20 maj, 2015   Kommentarer inaktiverade för Det är ju DET HÄR hästägande går ut på!

17 juni 2010

Solen söker sig ner mellan de lövfyllda träden och spelar på marken. Ibland kommer en vindpust som svalkar i den varma sommarkvällen. Letandet efter de hårbeklädda varelserna fortgår genom skog och mark. Helt plötsligt syns tre par spetsade öron och fokuserade ögon. En tyst hälsande gnäggning hörs från en av de fyrbenta, men de stannar lugnt kvar tills mina två ben tagit sig fram till den plats där de andra hovarna befinner sig.

När jag når samma plats kommer så den första sagofiguren fram och puffar mig mjukt i sidan, låter sin karaktäristiska andedräkt mjukt flyta in i min näsa och lägger tillrätta sitt huvud på min axel. Vi står så ett litet tag, tills han tar ner sitt huvud och vi sedan står sida vid sida och andas i medvetenhet, helt fyllda av närvaro. Efter en stund visar han att det kliar i armvecket och jag hjälper honom så gärna. Hans ögon blir dimmiga och överläppen lång och han hjälper gärna mig att klia där det skulle behövas.

Det är det här som är värt att leva för.
Som ger mening.
Som ger betydelse.
Utan det här vore hästägandet ingenting.
Det vore meningslöst.

mourvenfin